Sevda Dolu Bir Yaz - Oyun Değerlendirmesi

Sevda Dolu Bir Yaz

Kız: Kim olduğumu, kimlerden olduğumu bilmek istiyorum!
Anne: Ne diye anlatıyorum bunları? Baştan sona ne diye oynuyorum bütün bunları sana? Kim olduğunu, kimlerden olduğunu bil diye!
Osmanlıdan günümüze nesiler boyu devam eden kimlik kavgasını, Anne ve Kız, tüm hayatı sorgulayarak sona erdirmeye çalışırlar. Sevda dolu yazlardan başlayarak, Füruzan’ın güzelim Türkçesiyle…
Tiyatro sezonunun açılmasıyla Füruzan tarafından yazılmış olan "Sevda Dolu Bir Yaz" oyununu Ziraat Sahnesi'nde izledim. Füruzan gibi bir edebiyatçı tarafından yazıldığı için ilk başta oyuna giderken büyük bir beklenti oluşuyor elbet, ama oyun bu beklentiyi karşılıyor mu, tartışılır.


Oyun girişinde sizi karşılayan müzik hayli uzun sürüyor, kimine göre eğlenceli fakat ben artık bir an önce müziğin bitmesini, oyunun başlamasını bekledim. Oyunun konusu ise ilgi çekici, bireysel psikolojik irdelemeler, toplumsal değerlendirmeler mevcut. Oyun bir kere başladıktan sonra hikayenin devamını daha da merakla takip etmeye başlıyorsunuz, bu anlamda akıcı da bir oyun.



Sevda Dolu Bir Yaz oyununun ekibinde Şeyda Akova Balcıoğlu, Yaprak Selin Onat ve Ayşe Akınsal yer alıyor. Gerek oyuncuların yeteneği, gerekse hikayeyle uyumları oyunun içine çekiyor. Tek perde ve 1 saat 10 dakika uzunluğunda olduğundan nasıl bittiğini anlamıyorsunuz, fakat ilerleyen dakikalarında sıkıldığımı hissettiğim oldu. 



Dekor seçimleri ve kostüm tasarımı bence gayet başarılı, ayrıca yönetmen koltuğunda oturan ismin de Eray Eserol olduğunu unutmamak gerekir. Eray Eserol bilindiği üzere Behzat Ç. dizisindeki "Tahsin Müdür" karakteriyle tanınmıştır. Sevda Dolu Bir Yaz oyununun en çok eleştirilen yönü ise anne ve kız rolünü oynayan iki oyuncunun yaşlarının birbirine çok yakın olmasıdır.


Oyuncuların, hikayeyi yaşayarak anlattığı bu oyun kesinlikle izlemeye değer. İzlerken yaşanan acılar, kapanmayan yaralar ve bırakılan izler bir şerit gibi önünüzden geçiyor. Arkadaş grubu ile eğlenmek için tiyatroya gideceklere tavsiye edilmez, diğer her yönden tavsiye edilecek keyifli bir oyun Sevda Dolu Bir Yaz.



sevda dolu bir yaz, sevda dolu bir yaz ekşi, sevda dolu bir yaz tiyatro, sevda dolu bir yaz bilet, sevda dolu bit yaz ankara dt, sevda dolu bir yaz pdf, sevda dolu bir yaz özeti, sevda dolu bir yaz ziraat sahnesi, sevda dolu bir yaz olay örgüsü, sevda dolu bir yaz konusu, sevda dolu bir yaz füruzan, sevda dolu bir yaz kimin, sevda dolu bir yaz kaç dakika, kış gelmeden sevda dolu bir yaz, ankara devlet tiyatroları, ankara dt program, sevda dolu bir yaz tavsiye, sevda dolu bir yaz değerlendirme, eray eserol, ziraat sahnesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pythagoras ve Müzik Felsefesi